مدیر اسبق امور بینالملل شرکت ملی نفت گفت: بازار نفت با توجه به افزایش تقاضای چهار میلیون بشکهای نفت در سال 2022 میلادی و کنترل کرونا، برای تعادل نیازمند نفت ایران است.
آخرین تصمیم اوپک پلاس تداوم افزایش تولید بود و آنطور که کارشناسان میگویند، شرایط فعلی بازار نفت مطلوب است و چشمانداز خوبی نیز برای ایران ترسیم میشود.
23 کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (ائتلاف اوپکپلاس) در بیستوچهارمین نشست خود، بر سر افزایش 400 هزار بشکهای تولید روزانه در ماه فوریه (بهمن - اسفند) به توافق رسیدند.
وزیر نفت کویت با ابراز خوشبینی نسبت به ادامه بهبود اقتصادی جهان با وجود نگرانیها در مورد سویه اُمیکرون کرونا گفت: «راهبرد اوپک پلاس برای افزایش تولید در بحبوحه چالشهای بازار موفقیت آمیز است.»
انتظار میرود، اوپک و هم پیمانانش در نشست هفته آینده، عرضه نفت خود را افزایش دهند و این امر نشان میدهد که این گروه نسبت به چشمانداز تقاضای جهانی نفت خوش بین است.
یک پایگاه تخصصی نفت و گاز نوشت: رکوردشکنی قیمت گاز در جهان، ایران را به افزایش تولید ترغیب کرده است و این کشور برنامههای زیادی برای توسعه میادین گازی عظیم خود دارد.
باوجود آنکه به خاطر تحریمهای آمریکا و سالها عدم سرمایهگذاری در حوزه نگهداری و تعمیرات تاسیسات نفتی، تولید نفت ونزوئلا کاهش یافته بود اما شرکت دولتی نفت این کشور اخیرا از افزایش قابل توجه تولید نفت ونزوئلا خبر داده است.
سال 2021 که رشد چشمگیر قیمتها فشار مصرفکنندگان بر تولیدکنندگان بزرگ برای افزایش بیشتر تولید را به دنبال داشت، سال پرچالشی برای اوپکپلاس بود اما سال 2022 می تواند سال خوبی برای این گروه باشد.
معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد: این کشور بر این باور است که هنوز زود است، شدنی بودن تغییر پارامترهای توافق کاهش تولید نفت میان تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک ارزیابی شود.
نگاه منفی بایدن به بن سلمان بهویژه و سردی حاکم بر مناسبات طرفین از زمان روی کار آمدن بایدن، آثار و تبعات خود را در اوپک گذاشته و تصمیمات ریاض بر بازارهای انرژی دنیا نمایان ساخته، در اولین اقدام از این دست سعودیها با درخواست بایدن جهت افزایش تولید اعضای اوپک مخالفت کرده بودند.
گزارش ماهانه اوپک نشان میدهد، کل تولید این گروه در نوامبر تا 27 میلیون و 717 هزار بشکه در روز افزایش یافته و تولید نفت ایران در این ماه 9 هزار بشکه در روز کاهش یافته و به 2 میلیون و 474 هزار بشکه در روز رسیده است.
سبد نفتی اوپک از ابتدای سال 2021 تاکنون حدود 24 دلار افزایش یافته و در آخرین بروزرسانی سایت اوپک به 75.37 دلار در هر بشکه رسید که از قیمت نفت برنت در همان روز بالاتر است.
اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به گزارش «بیتدبیری مهم وزیر نفت در اوپک» توضیحاتی برای تنویر افکار عمومی ارائه داد و تأکید کرد: تصمیم ایران در اوپک هوشیارانه و براساس هزینه - سود اتخاذ شد.
یکی از دستورکارهای مهم اوپک در هفتههای آینده، انتخاب دبیرکل جدید است. این موضوع در نشست 182 اوپک که هفته گذشته با حضور وزیران نفت و انرژی عضو این سازمان مطرح شد و اعضا با توجه به تجربه گذشته بر ضرورت و فوریت انتخاب دبیرکل جدید تأکید کردند.
بر اساس جدیدترین گزارش اوپک، تولید نفت ایران در مهر ماه افرایش یافته و قیمت نفت سنگین کشور با 8 دلار و 6 سنت افزایش به 82.14 دلار در هر بشکه رسیده است.
وزیر نفت ضمن تبریک به نماینده الجزایر بهعنوان دبیرکل جدید جیئیسیاف گفت: الجزایر و ایران مانند همیشه به همکاری تنگاتنگ در جیئیسیاف و اوپک ادامه میدهند.
دبیرکل اوپک با اشاره به نیاز بیش از 11 تریلیون دلاری سرمایه برای توسعه بخشهای مختلف صنعت نفت، تأکید کرد که 80 درصد این سرمایهگذاریها باید به بخش بالادست اختصاص یابد.